Coopertest ABC onder stralende zon en met uitstekende uitslagen

Zaterdagmorgen 21 april, vroeg uit de veren en op naar het ABC gebouw aan de Thorbeckelaan. Opnieuw was de skeelervereniging zo vriendelijk geweest de Trimclub ABC in de gelegenheid te stellen vanaf 08.30 uur de skeelerbaan te gebruiken zodat er opnieuw een Coopertest kon worden gedaan.12 minuten zo hard en zo ver mogelijk lopen. Heuse tijdklok en strenge tijd- en afstandscontrole met een echte jury.
In twee groepen van omstreeks 15 personen ieder werd gestart onder veelal goedbedoelde aanmoedigingen van de toeschouwers.

Er voltrok zich in groep 2 bij de mannen in de kop van de koers een felle strijd, aanvankelijk aangevoerd door een van de trainers. Nadat deze zo rond de helft van het parkoers een paar tandjes terug schakelde, opende een tot dan op enige afstand lopende heer van bijna 60 uit het naburige dorp Papendrecht maar zo snel als een haas, pardoes de aanval. Hij pakte meteen een voorsprong, liet zijn concurrent van vorig jaar(uit mededogen wordt zijn naam niet genoemd) zijn hielen zien en liep soeverein naar de eerste plek in groep 2 .Het schijnt dat zijn concurrent van vorig jaar een zonvakantie gaat opzoeken en onder het genot van enig gerstenat op wraak zint……

Het veld bij de vrouwen in groep 2 liet een overtuigende winnares zien. Het is kennelijk zo dat in die familie op dit moment de prijzen aan elkaar geregen worden. Dochter volleybalde zich al naar het Nederlands kampioenschap en moeder kijkt niet op of om en rammelt er een razendsnel gemiddelde van bijna 12,5 km per uur uit.

Ondertussen had groep 1 bij de mannen een ongelijke strijd laten zien. Een van de andere trainers nam nog geen meter na de start de koppositie en ging er al la Joop Zoetemelk van tussen, keek niet op of om en moest bijna de remparachute uitgooien toen het fluitsignaal het einde van de 12 minuten signaleerde. Ja, zo hard roffelden zijn schoenen over de baan, bijna iedereen dubbelend en met een gemiddelde van meer dan 15, 5 km per uur behorend tot de categorie “petje af”

Onder de categorie “Petje af” vallen in feite de prestaties van alle deelnemers te plaatsen. Wat te denken van de jongste deelnemer, 10 jaar en dapper lopend met een prima tijd.?
Van de vrouwelijke deelnemers scoorden alle deelnemers volgens de officiële Coopertest tabel een voldoende en zelfs bijna 80 % een goed tot zeer goed.

Bij de mannelijke deelnemers viel op dat ook daar iedereen voldoende scoorde met een uitzonderlijk hoog percentage in de categorie zeer goed, nl. ruim 65 % .

Sliedrecht 24 was kennelijk aangemoedigd door de vlotte prestaties want voordat de deelnemers waren uitgepraat in het ABC clubgebouw had men al een journalistiek verslag met foto geplaatst!

Rest nog te melden dat de organisatie van de Coopertest nog eens om de tafel gaat om te bezien of hier en daar de organisatie nog wat verfijnder kan. Elektronische uitdagingen worden daarbij niet geschuwd zo valt te beluisteren.

Namens de organisatie,
Jo Terlouw

 

Coopertest 2018