Op zoek naar een leuke, intensieve sport? Ga dan eens spinnen. Spinning is een ideale manier om vet te verbranden omdat het je hartslag verhoogt, calorieën verbrandt en na een tijdje je vetreserves zal aanspreken. Je kan het vergelijken met indoor fietsen, maar dan op aanmoedigende muziek, ieder op zijn eigen niveau. Spinning is een heel intensieve sport waarbij er afgewisseld wordt op snelheid, op kracht, zittend of staand. Kortom, spinnen is een veelzijdige sport. Nee, ABC heeft geen spinningfietsen met allerlei elektronische snufjes. Nee, wij hebben geen zaal met 30 fietsen. Nee, de spinningtrainer zit niet aan een mengpaneel met allerlei mogelijkheden. Wat bieden we dan wel?

  1. Een club waar gezond en sportief bezig zijn samen gaat met gezelligheid.
  2. Degelijke spinningfietsen, geschikt voor gewone sportschoenen en schoenen met clicksysteem.
  3. Goede geluidsinstallatie voor de noodzakelijke stimulerende muziek.
 1. Enthousiaste trainers, die spinnen als hobby en niet als beroep hebben.
 2. Kleedkamers en douchegelegenheid.
 3. Een maand proeftijd.
 4. Een zeer aantrekkelijke contributie.
 5. Meerdere trainingsmogelijkheden per week. (zie tijden bij trainingstijden)
 6. Spinnen is mooi te combineren met een sportief buiten fietsen. Op zaterdagmorgen is daarvoor de gelegenheid van 08.30-rond 10.30 uur. (Afstand tussen 30 en 40 km. Snelheid rond 23 km per uur. Als het weer het buitensporten minder aantrekkelijk maakt, kun je op deze ochtend ook spinnen.)
 7. Bij lidmaatschap kun je ook gratis meedoen met de andere afdelingen: runnen, wandelen, nordic walken en voetballen.

Is je belangstelling gewekt? Geef dit door aan onze ledenadministratie (ledenadministratie@trimclubabc.nl).  Van harte welkom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twee deelnemers beschrijven hun ervaringen:

Spinnen, auw

Je zou het niet zeggen, maar ik sport  3x per week, en ga vaak nog 1x per week hardlopen bij de ABC. Ik pak meestal de fiets als ik ergens heen moet. Ik ben best fit vind ik zelf. Dus gisteren heb ik een lesje spinnen meegedaan. Hoe moeilijk kan het zijn?

Moeilijk was het zeker niet, maar zwaar wel. Ten 1e moet je fiets goed staan, maar daar word je gelukkig mee geholpen. Dan begint de les, we reden door Catalonië, het zal best mooi geweest zijn, maar ik heb geen tijd gehad om op het scherm te kijken. Het is echt meer dan alleen fietsen. Er zijn meerdere standen waarop je je stuur beet kunt houden, je kunt staand fietsen, zittend fietsen, maar vooral de afwisseling  maakt het zwaar. 15 seconden staan, 15 seconden zitten. Tijdens de les moet je de fiets afwisselend zwaarder en lichter zetten, dat wordt duidelijk verteld in de les. Staand fietsen is iets, maar staand fietsen en je lichaam stilhouden is pijnlijk en bijna onmogelijk. Ik was binnen een paar minuten volledig bezweet en ik vond het echt zwaar. Zwaarder dan dat ik gedacht had. Maar ik vond het ook erg leuk en intensief. En na 1 les van 3 kwartier was er meteen een kilo af! De voordelen van spinnen bij de ABC: -laagdrempelig, iedereen kan meedoen – gezellige sfeer, niet competitief, maar sportief – lage contributie (en je mag voor diezelfde contributie ook komen hardlopen/wandelen/fietsen of voetballen).  De dag erna werd ik wakker met een gevoel van spierpijn in mijn lichaam wat eigenlijk wel prima voelde. Dat van die kilo is natuurlijk niet waar. (Dat kan ook komen door die oliebol die ik na de les genomen heb.) Ik weet wel zeker dat je veel calorieën verbrandt met spinnen. Wat mij betreft een aanrader! Maar voordat ik nog een keer ga schaf ik eerst een broek met een leren lap erin aan. Auw.

Daniëlle Zwanink

 

Tikkie d’r bij

 

‘En even een tikkie d’r bij’… Met de kalmte van een gevechtsvlieger geeft Hans instructies aan de mensen voor ‘m. Zweet gutst op de vloer, om me heen hoor ik kreunen en voor mijn gevoel kraken al mijn gewrichten. Plaats delict: het ABC-gebouw aan de Thorbeckelaan. Watskeburt? Nou, gewoon… spinnen.

 

Het Is Niet Te Geloven. Mijn allereerste spinningles. Tuurlijk: ik had dat groepje op de donderdagavond allang ‘ns gezien, toen ik met de club ging hardlopen. Zag er best relaxt uit, leuke muziek ook. En toen ik mijn vaste hardloopverkering – precies: Hetty – voorstelde om ‘ns een proefles te volgen, stemde ik vrolijk in. Niet wetende dat het dus zó zwaar zou zijn.

 

Serieus afzien

Maar dat het serieus afzien is, kún je ook helemaal niet zien. Tenminste: als je naar het hoofd van Hans Hamerpagt kijkt, die een gezicht trekt alsof-ie een potje zit te kaarten. Geen druppeltje zweet, geen grimas veroorzaakt door kwellende pijntjes, geen zuchtje of gehijg. Terwijl het aan de andere kant van de camera gewoon kei-hard zwoegen is. Met een hoofdletter Z.

 

Happen naar adem

Op het gigantische scherm boven Hans’ hoofd zie ik de ene Col na de andere voorbij schieten, met fitte fietsers die ook nog gezellig met elkaar kunnen keuvelen. Het enige waarvoor ik mijn mond kan gebruiken is het happen naar adem, terwijl mijn hele systeem protesteert. Mijn benen piepen, mijn knieën kraken, mijn hart bonkt bijna uit mijn borstkas en in mijn hoofd gonst een mantra ‘waar ben JIJ mee bezig’.

En dan zegt Hans doodleuk: ‘Tikkie erbij’. Waarmee hij dus bedoelt dat je aan een knop op de spinningfiets moet draaien, waardoor de weerstand van je fiets nóg verder toeneemt. Lees: waardoor de trappers bijna niet meer rond zijn te krijgen.

 

Nou, wat IK inmiddels heb geleerd na drie lessen, is hoe je dus gewoon NÉT kunt doen alsóf je dat tikkie bij doet. Niemand die at ziet, zelfs Hans niet. En daarom zeg ik: Spinnen, halleluja! Elke donderdag zit ik gezellig bij Hans op de fiets. Tikkie d’r bij? Graag zelfs!

 

Dick William Harinck