VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE ABC-STARTERSCURSUS
1. De training is op donderdagavond en zaterdagmorgen. Mag je ook aan beide trainingen meedoen?
De cursus is gebaseerd op donderdagavond óf zaterdagmorgen, maar het staat je vrij beide trainingen te volgen. In het begin raden onze trainers dit zelfs aan.
2. Wat is de aanvangstijd?
Donderdag starten we om 19.15 uur, Zaterdag starten we om 9.00 uur. Het duurt in het begin ongeveer een uur.
3. Ik heb helemaal geen conditie is het dan wel mogelijk?
Geen probleem. De trainers verzorgen een opbouw in training en ze geven je ook wat huiswerk mee……
4. Hoelang duurt deze cursus?
Het is de bedoeling dat je half november de Bolderloop kan doen (4, 6 of 10 km). Daarna begeleiden we je nog tot 1 januari en kun je o.a. met de Speculaasloop meedoen in de Drunense Duinen.
5. Wat zijn de kosten?
Het kost 25 euro, op de eerste training te voldoen. Daarvoor krijg je naast de trainingen ook voorlichting over voeding, schoeisel en wat dies meer zij.
6. Wat gaan we de eerste training doen?
We beginnen met een korte instructie, daarna gaan we direct naar buiten.
7. Is er kleedruimte?
ABC heeft een prachtig clubgebouw, naast dat van Korfbalclub Merwede. We hebben een dames- en een herenkleedruimte. In beide kleedruimten hebben we 2 douches.
8. Moet je nieuwe schoenen kopen?
Je krijgt direct aanwijzingen over te dragen schoenen, dus nu al nieuwe kopen is niet verstandig. Neem gewoon sportieve schoenen mee, de trainers zullen adviezen geven. Wel belangrijk: goede (is niet altijd de duurste!) schoenen zijn belangrijk voor enkel, knie en rug!
9. Wat voor kleding moet ik dragen?
Natuurlijk is het weer bepalend. Als je nog geen loopkleding hebt, is dat geen probleem. Gewoon sportieve kleding is oké. Als je echt doorgaat met lopen, is speciale loopkleding wel aan te bevelen. Dat draagt veel prettiger en voert het ‘overtollige vocht’ het beste af. Vooral een goed shirt is belangrijk. Eventueel kun je bij ons goedkope (gesponsorde) clubkleding kopen.
10. Moet je bij de eerste training direct de 25 euro betalen?
Graag! Het is een koopje, maar we hopen dat je het zo naar je zin krijgt op onze club, dat je na afloop van de cursus lid wil worden. Maar dit is niet verplicht.