Op deze pagina vind je instructies over het instellen van een mail-client (outlook of thunderbird) tegen de mailserver van trimclubabc.nl. Om verwarring te voorkomen (mail als jezelf ipv je rol of v.v.) is het handig om voor de abc mail een andere tool te gebruiken dan je nu gebruikt voor je eigen mail.

 • Thunderbird
 • Windows 10 mail client

Instellen Thunderbird

Als je Thunderbird niet hebt kun je deze hier downloaden en daarna installeren. De installatie zal vragen om deze mail-client als standaard in te stellen. (eigen keuze!) De installatie vraagt of je een nieuw mail adres wilt. Kies “dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken”. Setup scherm:

 • Uw naam – Bijvoorbeeld: secretaris van de ABC
 • Uw E-mailadres – (gekregen via de ABC) bijvoorbeeld: secretaris@trimclubabc.nl
 • Wachtwoord – (los gekregen)

thunderbird_mail_setup_naam De volgende stappen zijn wat uitgebreider en afhankelijk van de eigen internet provider. Er worden twee instellingen verwacht. Instellingen voor inkomende post en instellingen voor de uitgaande post. De eerste is voor iedereen hetzelfde (details verschillen in de rol). Uitgaande wordt bepaald door de provider. Ik zal er een paar alvast neerzetten. De lijst kan dan groeien indien nodig. Het volgende figuur geeft het scherm wat je wilt bereiken nadat je op het vorige op Doorgaan hebt geklikt. thunderbird_account_setup Inkomende post: In te vullen: (POP3  trimclubabc.nl 110 geen normaal wachtwoord) Let op! Geen puntje voor trimclub. Uitgaande post: Voor UCP invullen: (SMTP smtp.upcmail.nl 25 Geen Geen authenticatie) Gebruikersnaam: <je rol>@trimclubabc.nl Klik op Gereed en vul het vinkje op het volgende scherm in en ga door. Je kunt nu mail ontvangen en opstellen voor de abc in je rol.

Instellen Windows 10 Mail client

Start de windows mail client (via windows menu en het icoon met het envelopje, als je niets veranderd hebt).

winmailaccountaanmaken

Kies “Account toevoegen” en vervolgens “Ander account”.

Vul je e-mail account in en je wachtwoord. Het programma gaat eerst proberen zelf de gegevens te raden. Dit zal voor een trimclub mail adres niet lukken. Zodra je een scherm hebt met “Internet-e-mailaccount” kun je de juiste gegevens opvoeren.

 1. Accountnaam: voorzitter trimclubabc
 2. Uw naam: voorzitter
 3. Server voor binnenkomende e-mail: trimclubabc.nl
 4. Accounttype: POP3
 5. Gebruikersnaam: voorzitter@trimclubabc.nl
 6. Wachtwoord: <heb je separaat ontvangen>
 7. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): <dezelfde als voor je andere mail accounts en is afhankelijk van je provider> bijvoorbeeld: smtp.upcmail.nl
 8. Vinkjes weghalen (drie keer!, 1 kan niet)

Klik op aanmelden.

Je krijgt een bevestiging dat het klaar is en klik op “Gereed”.

 

Instellen Outlook

(todo) Terug naar de vorige pagina.